~olcsó, gyors és nagyon kolis kaják a kis receptgyűjteményemből! :)

kolis kaja sayaa. módra

kolis kaja sayaa. módra

Mit eszünk ma: Sertés pörkölt borsós rizzsel

avagy, apukámtól kaptam, én megfőztem :D

2016. február 23. - sayaa

12540060_10153265080610079_1858198139_n.jpg

Amit tudni illik, hogy sose vennék magamtól sertés húst... a pénztárcám nem szeret sokat költeni, és a hús nem épp filléres dolog. Édesapám otthon tart haszonállatként disznót vagy esetekben többet. :) Ezen nőttem fel... tehát nagyon szeretem... enni... főzni... azt annyira nem . De ezt most megosztom veletek, hogy én hogy csinálok pörköltöt! :)

Elsősorban a rizs elkészítését már előbbi bejegyzéseim egyikében taglaltam már, amit IDE KATTINTVA meg is tekinthetsz :) .

Sertés pörkölt:

~amikre feltétlen szükséged lesz:

-400-500g sertés karaj vagy bármilyen egész hús )dió, csuka is megfelel, de erre  célra azok túl finomak)

-1 fej hagyma

-1 gerezd fokhagyma

-paprika, bors, só

-4 ek olaj

~Elkészítés:

1., Legfontosabb lépés, hogy előkészítsük a húst.Ha fagyasztott a hús, előbb kiolvasztjuk teljesen. Ha ez megtörtént fel szeleteljük minél kisebb  kockákra, hogy minél gyorsabban megfőjön. A hagymát megpucoljuk és apróra kockázzuk. A fokhagymát megtisztítjuk. És ennyi is lenne az előkészület.

2.,Egy egész testes lábasban feltesszük az olajat melegedni. Ha megfelelően melegnek találjuk, akkor az apróra darabolt hagymákat beledobjuk és megpirítjuk. A fokhagymát vagy apróra vágva, vagy össze "trancsírozva" beledobjuk egy pillanatig, majd fűszerezzük borssal, sóval és paprikával. Ezt nagyon gyorsan, hogy a paprika ne égjen le. 

3., Mikor kész van ez a hagymászsír, beledobjuk a felkockázott husit. Fehéredésik pirítjuk, majd öntünk hozzá egy nagyon csekély mennyiségű (kb 3 dl) vizet. 5 percenként megkavarjuk, és ha elfőtte a vizét, öntünk hozzá. Azért öntögetünk folyamatosan hozzá, hogy ne folyós legyen a leve, hanem SZAFTOS! Körülbelül nagyobb közepes lángon (4-5ös fokozat villanyrezsón) 40-60 perc főzés kell neki. A megfőtt husit simán szét lehet váni egy késse és nem roppan!

JÓ ÉTVÁGYAT! :)

 

Most pedig pénzügyi összegzésünk következik:

-500g sertés karaj     ~500Ft

-1 fej hagyma           ~70Ft

-1 fej foghagyma      ~70Ft

 

Összesen: ~640Ft... Fuf... el is felejtettem, hogy mostanság ilyen olcsó lett a sertéshús... :O szóval így mégsem egy olyan megterhelő összeg, és két kajálásra biztosan elég! 

 

Nemsokára jövök egy újabb kolis recepttel! :)

xoxo.

sayaa

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://koliskajasayaamodra.blog.hu/api/trackback/id/tr958401328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása