Ez egy tipikusan olyan recept, ami december azon részében készült, ami épp hazautazás előtt volt, és se kedvem se pénzem nem volt boltba menni... így abból csináltam kaját ami épp volt a szekrényben/fűtőben. Már akkor elkezdtem írni ezt a receptet, de mentségemre szóljon, hogy a Karácsony elvette az időmet (sajnos nem csak ettől, hanem a tanulástól is...). De hogy kompenzáljam a hatalmas késést, egy kis SPECIAL-lal készültem, amit IDE KATTINTVA meg és nézhetsz. Na de vágjunk is bele ... ;)
Carbonara szószos orsótészta:
~amire feltétlen szükséged van:
-500 g orsótészta
-1 csomag carbonarra alappor
-3-5 darab virsli
-3 dl tej
-1 fej hagyma (kicsike)
-olaj, só
~Elkészítése:
1.,Az első és legfontosabb rész, hogy megfőzöm az orsótésztát. Feltételezem, hogy tésztát főzni tudsz... ;) De azért gy.k. : Az edényt teleengedem vízzel (nem színültig természetesen), teszek bele egy teáskanálnyi sót és egy evőkanálnyi olajat. Mikor bugyog már a víz beleöntöm a tésztát, és 30-60 másodpercenként megkavarom, míg kész nincs. Én nem időre szoktam nézni, hanem mindig kiveszek egy tésztát, kettévágom, és ha még van a közepén fehér pont/csík hagyom még főni. Miután ezzel meg vagyok, leszűröm és a szűrőben csepegni hagyom.
2., Egy akkora edényben, amibe véleményünk szerint bele fog férni a tésztánk felteszünk egy kis olajat melegedni, közben apróra vágjuk a hagymácskánkat. Meg dinszteljük, és közben fékarikákra vágjuk a virslieinket. Megpirítjuk őket a hagymás olajon.
3.,Mikor késznek véljük, jöhet a carbonara alappor és a 3 deci tej. Lehet , hogy kicsit több tejre lesz szükségünk így tartsuk magunk mellett a dobozt/üveget. Ezt az egyveleget addig főzzük, amíg összerottyan és elég sűrűnek találjuk. Majd alacsonyabbra vesszük a lángot, és beleöntjük a tésztát. Kicsit összemelegítjük, és kész is!
JÓ ÉTVÁGYAT! :)
Most pedig pénzügyileg összes:
-1 csomag tészta: ~250-300 Ft
-Carbonarra ~100-200Ft
-1 csomag virsli ~200-300Ft
-1 Fej hagyma ~20-40 Ft
-1 doboz tej ~130-180Ft
Ez összese: min.: 700Ft
max.: 1020Ft
Hát, nem a legolcsóbb kaja a blogomon, de laktató és szerintem fincsa is!
Nemsokára jövök egy újabb kolis recepttel! :)
xoxo.
sayaa
ui.: a kalória elemzést szeretném ezentúl elhagyni a receptjeimből, remélem ez senkit nem fog zavarni :)